Questers

Questers e технологичен парк, предоставящ пълен спектър от услуги на международни софтуерни и технологични компании, помагайки им да изградят и управляват високоефективни екипи чрез осигуряването на подходяща среда и методология за работа, квалификация и кариерно развитие на IT професионалисти и консултанти в Източна Европа. Questers е предпочитан работодател за ИТ професионалисти, които искат да работят в международна и вдъхновяваща среда. През 2014 компанията е сертифицирана като „Investors in People“ и отличена с наградата „Top ICT Employer”. Част от стратегията на компанията е свързана с целенасочено подпомагане на образователни проекти и инициативи по иновативни начини.

Questers подкрепя активно каузата на фондация “Заедно в час”, като това включва не само финансова подкрепа от страна на компанията, но и на самите служите. Компанията организира също регулярни викторини за служителите си, които са с благотворителна цел и набират допълнителни средства за организацията. Заради силния успех на този формат от март 2017 компанията го отваря за участие и на други IT фирми като създава благотворителната викторина QuizIT. Второто ѝ издание ще се проведе през октомври 2017 г.

Questers подкрепя Заедно в час и като я предлага за кауза на състезанието по бягане The Big Tech Run за служители от финансовия и технологичен бранш и по този начин популяризира мисията за равен достъп до качествено образование до широк кръг от професионалисти и лидери на мнение. Questers непрекъснато търси и допълнителни възможности за ангажиране на служителите с каузата образование като посещение на класни стаи, работилници и пр.