Университет за деца

Фондация „Университет за деца“ е инициатива на учители, учени и предприемачи, целящи да вдъхновят ученици от всички възрасти да открият и развият талантите си в различни области на науката, изкуството и занаятите. За постигане на тази цел Фондацията налага привлекателни методи на обучение, които умело балансират нуждите за жива комуникация на младите, веща работа с новите технологии и смело впускане в изследователска и творческа дейност.

Създадохме „Университет за деца“ с мечтата да вдъхновим ученици на всякаква възраст да се впуснат в изследване на чудния свят на науката и изкуството. Желанието ни е да окрилим възможно най-много млади авантюристи смело да пътешестват из необятните простори на знанието и мечтите.

Нашите инициативи имат за цел да вдъхновят младите да изследват заобикалящия ги свят по-активно и по-задълбочено. Работата ни е основана на високата научна подготовка и на богатия професионален опит на педагози, научни изследователи, инженери и бизнесмени.

Вече трето лято провеждаме цикъл от летни академии, които се водят от доценти, професори, инженери и педагози от България и чужбина:

– Математическа лингвистика (4 – 9 клас) от 2 до 8 юли.
– Приключенска наука (3 – 6 клас) от 9 до 15 юли.
– Електроника и микроконтролери (Въведение в роботиката) (4 – 11 клас) от 16 до 22 юли.
– Творческо писане (4 – 7 клас) от 23 до 29 юли.
– Химия (5 – 9 клас) от 30 юли до 5 август.
– Физика (5 – 9 клас) от 6 – 12 август.
– Роботика (за напреднали) (5 – 11 клас) от 13 до 19 август.
– Биология (5 – 9 клас) от 20 до 26 август.

Освен това организираме и множество практически съботно-неделни курсове по природни науки в София по време на учебната година.

Повече информация може да бъде открита на https://www.uni4kids.bg и на https://www.facebook.com/uni4kids.bg/