Терминал България

„Терминал България“ е неправителствена организация, в която участват младежи, които имат амбиция за успех, постижения в учението и/или успешна кариера, и желаят да разбият клишето, че професионалната реализация в България е невъзможна.

“Терминал България” е живият антоним на станалото нарицателно “Терминал 2” – заминаващите. Ние сме Оставащите.

От една страна организацията се бори за националните интереси и се стреми да влияе позитивно на обществото чрез добри практики, а от друга – показва на сънародниците си отвън, че не сме се отказали от родината си и се борим те да имат причина да се върнат у нас. Защото любовта към България не е просто кауза, а начин на живот.

Към днешна дата организацията провежда лекции в училищата в Софийска област на тема “ИЗБОРЪТ: Да замина или да остана”, предоставяйки на децата от 10 и 11 клас всички плюсове и минуси на живота у нас и навън – такива каквито са.

Същевременно разработва иновативна стратегия за цялостна промяна в образователната система в България от 1 до 12 клас, развиваща потенциала на изключително надарените български деца. С този проект организацията участва в редица конкурси, програми и европейски проекти.

Към днешна дата “Терминал България” се радва на публичната подкрепа на известни родни бизнесмени, спортисти, преподаватели, художници и т.н.

“Терминал България” учи как да летим, но без да отлитаме, защото клубното мото е – “Заедно можем!”.

Повече информация можете да откриете ТУК>>

Вижте още:

Интервю>>