Станимира Христова – “Местенцето” и “Игрици.БГ”

 

Станимира Христова е един от създателите на “Местенцето” (http://mestenceto.com/), уникално пространство, където децата със специални нужди имат възможност да учат, играят и да развиват умения, които да им помогнат по-лесно да се справят с ежедневието и да бъдат пълноценни и щастливи личности.

Станимира е специален педагог, възпитаник на програма “Заедно в час” от първия й випуск. Заедно със Красимира Стоицева (логопед) създават и развиват „Местенцето“ вече повече от три години. Станимира и Красимира са изключително отдадени и проактивни професионалисти, които по нов, ангажиращ и фокусиран върху преживяването подход помагат на децата със специални нужди и техните родители. С работата си в “Местенцето” помагат на децата не само да се справят с ежедневни задачи, но да се справят в дългосрочен план със своето реализиране като пълноценни личности, да се чувстват успешни и социализирани. С екипа им ежедневно постигат изключителен напредък с децата, с които работят. С много целенасочена работа те успяват да провокират децата да не се страхуват да бъдат активни, да правят информиран избор, да поставят смело цели пред себе си и да ги следват.

През 2017 г. към Красимира и Станимира се присъединява и  Момчил Даскалов (баща на дете, с което работят). Заедно стартират и нов проект – Игрици. БГ. Целта му е да превърне уроците в игри, а училището – в място за безкрайни приключения. Проектът включва иновативен метод за преподаване на уроци чрез игри, при който всички деца, независимо от уменията и индивидуалните им способности, са включен в една приобщаваща среда, а учителите са улеснени да преподават по различен, забавен и устойчив начин.

Повече проектите, които реализират може да видите в линковете тук:

https://video.bnt.bg/bg/a/mestentseto-tsentr-za-rabota-s-detsa-ss-spetsialni-nuzhdi

http://news.bnt.bg/bg/a/terapiya-s-kuche-v-pomoshch-na-detsa-ss-zdravni-problemi

http://bnr.bg/sofia/post/100601990/mestenceto-nai-podhodashtoto-masto-za-vasheto-dete

http://www.detetoigrae.com/%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B5%D0%BC-%D0%B8-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BC-%D0%B2-%D0%BC%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BD%D1%86%D0%B5%D1%82%D0%BE/

http://darikradio.bg/mestenceto-masto-za-specialni-deca.html