ЗА КЛАСАЦИЯТА

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2018

 

Класацията има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование

„Новатори в образованието“ 2018 предизвиква обществена дискусия за нуждата от промяна
в сферата на образованието

 

Стартира класацията „Новатори в образованието“ 2018, която има за цел да привлече общественото внимание към позитивната промяна в българското образование. Това е петото поредно издание на класацията по идея на Uchi.bg, която тази година се организира от ERP Academy в партньорство с Медийна академия „Българион“. Амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи, технологични решения, както и добрия пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.

„Новатори в образованието“ 2018 включва категориите Деца, Училища, Университети, Обучения, Бизнес и Благотворителност, както и награда на публиката, за която ще се борят номинираните от всички категории в официалната Фейсбук страница на класацията. Всеки желаещ може да номинира своите фаворити или свой проект като изпрати предложение на адрес novatori@novatori.bg, след което жури, включващо представители на образователната система, технологичния сектор, предприемаческите среди, както и журналисти с дългогодишен опит в сферата на бизнеса и образованието ще определят победителите. На специално събитие през 2019 година ще бъдат обявени и наградени всички победители от категориите в класацията.

Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието“ има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.


ПАРТНЬОРИ


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


НОВАТОРИ В ОБРАЗОВАНИЕТО 2017 – АРХИВ


УЧАСТНИЦИ ПО КАТЕГОРИИ⇒

ДЕЦА

УЧИЛИЩА

УЧАСТНИЦИ:

Диана Велчева – ЧСУ „Мечтатели”>>

Калинка Русалова – старши учител в ОУ „В. Левски“, гр. Пловдив>>

Павлета Димитрова – логопед в СУ ”Димитър Талев”, град Добрич>>

Ирина Бодурова – учител в СУ ”Антим I”, гр. Златоград>>

Ангел Грънчаров, ПГЕЕ – гр.Пловдив>>

Катя Стефанова – учител по икономика в 170 СУ „Васил Левски“, гр. Нови Искър>>

ЧОУ „Светлина“>>

Белла Хараламбова – старши учител по солфеж в Национално училище по изкуствата „Панайот Пипков” – Плевен>>

Димитрина Тодорова – старши учител по информатика и ИТ в ПГПАЕ “Гео Милев“, Бургас>>

Ангел Ангелов – учител в СУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен>>

Милена Андонова – директор на ПГПАЕ „Гео Милев”, Бургас>>

Юрий Анджекарски – лидер на авторския екип и директор на първото чартърно училище в България по авторски модел>>

Проект „Енвижън”>>

Величка Христова – директор на ОУ “Елисавета Багряна”, гр.Сливен>>

Daskal.eu>>

Лятна Старт Академия – Милена Димитрова, Елица Генева, Десислава Стоянова>>

Голямото приключение “ОТ МЕН ЗАВИСИ”>>

Училищни чудеса>>

Станимира Христова – “Местенцето” и “Игрици.БГ”>>

Емилиян Кадийски – Враца Софтуер Общество>>

Даниела Иванова – Директор на 202 ОУ “Христо Ботев”, с. Долни Пасарел>>

Мисия доброволец и екипна работа в училище>>

УНИВЕРСИТЕТИ

ОБУЧЕНИЯ

БЛАГОТВОРИТЕЛНОСТ

На 8-ми ноември в литературен клуб „Перото“ – НДК се състоя официална церемония, на която бяха обявени победителите от тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ 2017, в която участваха над 50 проекта в сферата на образованието. Организатор на класацията тази година е ERP Academy, а амбицията на организаторите е да бъдат представени личностите, проектите и инициативите с най-голям принос към въвеждането на нови обучителни методи, технологични решения, както и добрият пример на истинска отдаденост към учебния процес, които променят представата ни за образование, създават нови възможности за усвояване на знания и правят ученето по-достъпно и стойностно за повече хора.

Тази година участниците в класацията „Новатори в образованието“ бяха разделени в пет категории, които бяха оценявани от жури, като беше определена и категория „Награда на публиката“, в която всеки желаещ имаше възможност да гласува за своите фаворити. Събитието започна с представяне на „Новатори в образованието“ от водещия Недко Минков, както и обръщение към участниците и гостите от доц. д-р Наталия Футекова – председател на журито на класацията „Новатори в образованието“ 2017 и основател на образователната организация ERP Academy.

Големите победители в тазгодишното издание на класацията „Новатори в образованието“ са Станимира Христова с проекта „Learning English is Fun!“, образователната платформа Daskal.eu, проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”, СофтУни и Хакатон – Бургас. Наградата на публиката бе безапелационно спечелена от Ангел Ангелов – преподавател по информационни технологии в СУ „Сава Доброплодни“ – Шумен, а специалната награда на Мусала Софт получи проект „Енвижън”. Победителите бяха отличени от доц. д-р Наталия Футекова – основател на ERP Academy, Ия Петкова – ръководител на направление „Стратегическо развитие, маркетинг, реклама и продуцентска дейност“ на НДК, Огнян Траянов – председател на управителния съвет на БАИТ, Надя Маринова – управляващ мениджър и съосновател на b2b Media, Цвети Георгиева – пиар и радиоводещ в радио Fresh!, Десислава Василева – пиар и медиен експерт, Велислав Русев – главен редактор на сп. Бизнес клуб, Даниел Димитров –  издател на сп. Бизнес лейди и сп. България бизнес ревю, проф. Сотир Сотиров – от името на Индустриален и логистичен парк – Бургас и Надя Гогова – управляващ партньор на сп. ENTERPRISE.

Успешното позициониране на България като икономика и общество на знанието ще има ключово значение за това, дали страната ни ще е конкурентоспособна в утрешния динамичен свят, в който за броени години всеки регион на света може от изоставащ да се превърне в технологичен лидер, да привлече към себе си инвестиционните потоци и да създава добавена стойност. Класацията „Новатори в образованието“ има амбицията да провокира обществена дискусия за нуждата от промяна в сферата на образованието, която да помогне както на днешните ученици да са по-подготвени и успешни в живота, така и на обществото ни да бъде по-конкурентно и устойчиво.

Класиране на участниците по категории:

Категория „Деца“:

 1. Стамена Христова, Learning English is Fun!
 2. Кубче „Трансформърс“ – Виолета Панайотова и Катя Ганчева
 3. Петя Данева, “Академия на знанието” във Варна

Категория „Училища“:

 1. Daskal.eu
 2. Голямото приключение “ОТ МЕН ЗАВИСИ” и Емилиян Кадийски – Враца Софтуер Общество
 3. Станимира Христова – “Местенцето” и “Игрици.БГ”

Категория „Университети“:

 1. Проект NEWTT – “Нов път за нови таланти в образованието”, проект на Фондация „Заедно в час“, Министерство на образованието и науката и Пловдивски университет „Паисий Хилендарски”
 2. Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ)
 3. Магистърска програма „Мениджмънт на процеси, проекти и човешки ресурси в ИТ индустрията“

Категория „Обучения“:

 1. СофтУни
 2. Дарин Маджаров, Уча.се
 3. Университет за деца и Академия Телерик

Категория „Благотворителност“:

 1. Хакатон – Бургас
 2. Благотворителна инициатива „Бъдители“
 3. LoveGuide

Жури в класацията „Новатори в образованието“ 2017:

Доц. д-р Наталия Футекова – председател
Основател на ERP Academy.  Участва активно в различни инициативи в подкрепа на образованието, културата и предприемачеството.

Детелина Смилкова
Председател на БАУХ.

Мирела Хитова
Директор на Професионалната гимназия по аудио, видео и телекомуникация.

Мария Иванова
Главен редактор на образователния сайт Uchi.bg

Надя Гогова
Управляващ партньор на сп. ENTERPRISE.

Надя Маринова
Главен редактор, управляващ мениджър и съосновател на b2b Media.

Десислава Василева
Управляващ директор на  Айдия Пи Ар енд Адвъртайзинг и съдружник в  Dea Solutions. Тя е създател и вдъхновител на  регионалната онлайн медия Espressonews.bg. Има над 10 години опит в сферата на връзки с обществеността, човешки ресурси и медии.

Начо Стригулев
Редактор “Технологии” в списание „Мениджър”.

Хелиана Велинова
Дългогодишен обучител по младежки проекти, бивш главен редактор на вестник “Компютри”, журналист и ПР на свободна практика.

Цвети Георгиева
Пиар и радиоводещ във Fresh!

Повече информация за „Новатори в образованието“ 2017 можете да откриете на адрес www.novatori.bg, както и в официалната Фейсбук страница на класацията: https://www.facebook.com/novatoribg

„Новатори в образованието“ 2017 се осъществява със съдействието на ERP AcademyERP.BG и AVS Agency. Партньори на класацията са Национален дворец на културата (НДК), Литературен клуб „Перото“, Българска асоциация по информационни технологии (БАИТ), Българската асоциация за управление на хора (БАУХ), Мусала Софт, Индустриален и логистичен парк – Бургас, Българско национално радио (БНР), сп. Бизнес клуб, сп. Бизнес лейди, сп. Enterprise, Uchi.bgB2bmedia.bgPixelmedia.bgUspelite.bgHiLifeEspressonews.bg и Vibes.bg.


КЛАСИРАНЕ НА УЧАСТНИЦИТЕ ПРЕЗ ГОДИНИТЕ – АРХИВ


„Новатори в образованието“ 2016, организатор: Uchi.bg

1. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”
2. Светлин Наков, Софтуерен университет
3. Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“

„Новатори в образованието“ 2015, организатор: Uchi.bg

1. Явор Джонев, системата Jump Math
2. Светозар Георгиев и Васил Терзиев, „Академия на Телерик“
3. Дарин Маджаров, основател на Уча.се

„Новатори в образованието“ 2014, организатор: Uchi.bg

1. Светлин Наков, Софтуерен университет
2. Дарин Маджаров, основател на Уча.се
3. Евгения Пеева, основател на “Заедно в час”