Жанета Иванова – директор на детска градина „Изгрев” – Бургас

ЧОВЕШКОТО ОТНОШЕНИЕ МЕЖДУ РОДИТЕЛИ И УЧИТЕЛИ

ДА ПРЕРАСНЕ В СЪТРУДНИЧЕСТВО

(ДГ „Изгрев” Бургас)

 

Номинирам г-жа Жанета Иванова – директор на детска градина „Изгрев”, както и нейния екип, за упоритата им работа и успехи в партньорството с родителите.

Всеки родител желае да види изявено детето си – с неговата уникалност и неповторимост. Това е първото направление, в което се влагат допълнителни усилия. Вече шест години се организира конкурс „Таланта на ДГ „Изгрев” , за което родителите сами готвят децата си за участие – участват деца от първа до четвърта група на детското заведение. Участват и вече пораснали таланти от предишни издания на конкурса.

Представиха се блестящо, заредиха публиката с положителни емоции. На сцената се държаха непринудено и със самочувствие. Публиката се възхити от изпълненията на децата на популярни детски песни и стихотворения, народни песни и танци.

Екипът на ДГ „Изгрев“ благодари на всички родители, подготвили участниците в конкурса.

Второто направление, край което учителите обединяват усилия с родителите е благотворителността. През последната учебна година бяха проведени две големи благотворителни акции:

  1. Дарение на пособия за дооборудването на сензорен кабинет за децата със специални образователни потребности към Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – гр. Бургас:

„Ръководството на детска градина „Изгрев“ в гр. Бургас и представители на Обществения съвет посетиха днес Регионален център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в морския град и дариха пособия за дооборудването на сензорен кабинет за децата със специални образователни потребности към Центъра. Пособията са закупени със средства от провелия се Великденски базар в детското заведение. В него активно се включиха родители, деца и ръководството на ДГ „Изгрев“. Дарението включва дюшек,рингове,бодливи топки, топки –  „Gymnic Classik Plus“. Директорът на РЦ-г-жа Антоанета Стоянова връчи Благодарствен адрес и цветя на г-жа Жанета Иванова- Директор на градината за положените усилията и проявената щедрост . Ръководството на Регионален център и всички работещи в него изразиха признателност към г-жа Иванова и екипа, за атмосферата на доброжелателност, любов и грижа, която се гради в децата.

Благодарим на родителите, които се включиха в Благотворителния Великденски базар и така допринесоха за осъществяването на това добро дело – помощ за подобряване условията за рехабилитация на деца със зрителни проблеми.

Средствата за закупуването на материалите бяха набрани от Благотворителния Великденски базар в детска градина „Изгрев“.

  1. Дарение на готварска печка на жена в тежко социално положение – г-жа Николинка Вангелова и на нейното семейство в навечерието на Коледа.

По Коледа стават чудеса! Едно такова светло чудо направиха децата, родители и екипът на ДГ „Изгрев“, които взеха участие в Благотворителния Коледен базар! Със събраните средства беше закупена готварска печка и тя бе дарена на жена в тежко социално положение. В навечерието на Коледа всички направихме празника на това семейство по-светъл, по- сладък и изпълнен с доброта! Бъдете всички благословени, не спирайте да правите добро!

Предавам Ви думите на господин Иван Карагьозов, председател на СНЦ „Ментал Лига“, който ни съдейства, за да помогнем на г-жа Николинка Вангелова и на нейното семейство:

„Изключителни сте,
Много благодарим, че осъществихте мечтата на наш активен член в навечерието на празниците. Молим се да сте здрави за да продължаваме да правим добри дела, колкото ни е позволено. Много искрени пожелания за страхотни празници!“

Днес медиите преливат от информация за лоши, скандални отношения между родители и учители, от които потърпевши са децата и обществото.

Чудесно е чрез Вашата инициатива да се види как  в образователните институции може да се постави началото на сътрудничество, насочено към общите ни интереси – развитие на децата и хармонизиране на гражданската общност. Един пример на взаимодействие между родители, педагози и деца.

Като психолог, искрено се надявам, че когато децата интернализират този личен пример от своите авторитети в себе си ще постигнем така желаната промяна в нашето общество за живот в условия на сътрудничество и толерантност.

В лицето на г-жа Жанета Иванова – Директор на детска градина „Изгрев”, както и на целия им екип, предлагам своята номинация за това желано бъдеще!

Дима Желязкова – психолог