ЕдуТехФлаг (Флаг за образование и технологии)

ЕдуТехФлаг (Флаг за Образование и Технологии) е организация, чиято мисия е да създава и подпомага ефективното използване на интелигентни и модерни практики в областта на образованието. Това са най-добри практики в образованието свързани с ИКТ – платформи за електронно и дистанционно обучение, Обучение 3.0, уеб базирани приложения и инструменти, модели на преподаване (Педагогика 2.0), инфраструктура и мн.други. Сред най-добрите практики в областта на инфраструктурата са пространствата, свързани с учебния процес, където учeщите изпълняват екипни задачи, както и пространствата за прилагане на интелигентни модели на преподаване.

ЕдуТехФлаг предлага иновативни технологични обучения зa обучители „Обучение 2.0“, „Преподаване чрез анотации“, “Електронно портфолио“, обучение “digital SPACE studio”, което включва интерактивни уеб базирани приложения в обучението и др. В библиотеката 2.0 се съдържат над 100 безплатни приложения и технологии, които могат да се използват в учебния процес, като подпомагат мотивацията, интереса към ученето и креативността на учениците.

Успешен проект на ЕдуТехФлаг е организирането на едно от най-иновативните музикално-технологични състезания в България „Музикални Хакатони България“. Първото издание събира участници от 7 държави, които разработиха впечатляващи проекти в областта на музиката и технологиите. С „Музикални Хакатони“ ЕдуТехФлаг получи Националната награда „ПроКултура“ 2017 в категория „Дигитални иновации“ на БАРОК и Граждански институт. Второто издание на състезанието предстои на 11-12 Ноември 2017г. в НМА.

През м. Август 2017 г. ЕдуТехФлаг стартира и Национален Конкурс за STEM науки в училище „Търси се Супер STEM“, който има за цел да се поощрят талантливи ученици в областта на науките STEM в училище, които са инициативни и любопитни да създават идеи, да творят и да експериментират. SUPER STEM се провежда в партньорство на знание на Научния Център Карнеги, Пенсилвания, САЩ. Могат да участват ученици от 1-ви до 13-ти клас, като изпратят кратко резюме или до 3 минутно видео за свое постижение и/или експеримент, проект, хрумване, участие в зелено училище или обучение в лятна школа в областта на STEM. Участието може да е индивидуално или в екип, като се посочи лидерът на екипа. Ученици могат да номинират и своите любими учители в две категории DIGITAL EXCELLENCE и ​STEM AMBASSADOR.

За повече информация: http://edutechflag.eu/