Благотворителна инициатива „Бъдители“

Благотворителната инициатива “Бъдители” обединява личности с различни професии, които желаят да мотивират и вдъхновят ученици и студенти да развиват своя професионален и личностен път. Общото между тях е страстта, с която работят професиите си и желанието да предават знания и умения на младите хора в България.

Основните лектори са четирима:

Биляна Панталеева – бизнес обучител и основател на “Бъдители”;

Явор Панталеев – собственик на бизнеси в областта на спедицията, логистиката, ИТ, туризма и образованието;

Емил Лесов – предприемач;

Минко Лазаров – програмист.

За две години, от които година и половина учебна, инициативата постига много: посещава общо 18 училища и ВУЗ-ове в София и страната, като достига общо до около 1800 млади хора, към „Бъдители“ се присъединиха много лектори от бизнеса с различни професии, учители, директори и посланици.

Много ученици, студенти и работещи личности продължават да търсят професионално развитие. Тази професия, която ще ги насочи към адекватно образование. За съжаление огромен процент от хората учат по специалности, които не практикуват в последствие. В повечето случаи това се дължи на драстичната разлика между теоретичното преподаване и практиката в работещия бизнес. От значение са и преподавателите – хората, които дават пример и палят искрата в жадните очи на обучаващите се за желаната професия. Един от ключовете за избор на адекватна професия е откриването на талантите и уменията, които всеки един човек притежава, но изключително трудно успява сам да развие. Когато човек не работи професията, която желае, се превръща в едно мрънкащо създание, което не използва капацитета на възможностите си. Едно създание, което съществува в апатия и започва да обвинява околните за положението си. Тези хора не Живеят, а съществуват. По този начин цялото общество страда. Страда и бизнесът. Има толкова много работа, свободни работни позиции, поле за развитие, а същевременно – голям недостиг на качествени професионалисти. Търсят се професионални кадри, които изпълняват задълженията и отговорностите си с желание, осъзнатост и са проактивни. Хора, които да общуват с колеги, партньори и клиенти в синергия и на принципа Печеля-Печелиш. С удоволствие да ходят на работа, с инициативност да разрешават ежедневни работни казуси, а клиентите да са щастливи и доволни.

Тази ситуация съществува ли? Възможна ли е? Има ли такива хора и къде са? Колко хора познаваме, които обичат работата си и могат да разкажат за нея, да предадат този ентусиазъм на околните? Отговорът е ДА – съществуват личности, които искат да разкажат и подкрепят качественото професионално ориентиране в България. Тези хора се включват в обществена инициатива „Бъдители“.

Бъдителите са тези, които могат да те вдъхновят да бъдеш това, което искаш!

Повече за благотворителна инициатива „Бъдители“

Официален сайт на благотворителна инициатива „Бъдители“>>

Лектори, гост-лектори и посланици на инициативата>>

Събития>>

Новини>>

Отзиви за благотворителна инициатива „Бъдители“

2 години „Бъдители“ – отзиви на лектори, гост-лектори, посланици и други>>

Катя Стефанова за „Бъдители“: Да БЪДЕШ, но и да съумееш да докосваш останалите>>

Ученичка за „Бъдители“: Искаме отново да се срещнем с Бъдителите>>

Ирина Бодурова: „Бъдители“ са истински вдъхновители и хора с големи сърца>>

Вестник „Моето училище“ за „Бъдители“: Да последваш добрия пример и да сбъднеш мечтите си>>

Благотворителна инициатива „Бъдители“ в медиите

„Бизнес темите“ – ТВ Европа>>

„Нашият ден“ – БНР>>

Интервю за Karieri.bg>>

Интервю за Uspelite.bg>>

БНР – Стара Загора>>

„Акценти“ – Канал 6>>

„В развитие“ – Bloomberg TV Bulgaria>>

„Денят започва с култура“ – БНТ1>>

Интервю за Dnevnik.bg>>

„България сутрин“ – Bulgaria ON AIR>>

„Ива от сутрин до обед“ – FM+>>

Интервю за сп. Бизнес Лейди>>

Интервю за Uchi.bg>>

Интервю за сп. Бизнес Лейди>>